Diensten – Huisartsenpraktijk Rapenland – Eindhoven

Huisartsenpraktijk Rapenland

Huisartsenpraktijk Rapenland bestaat meer dan 25 jaar. Bij ons staat zowel uw lichamelijke gezondheid als uw geestelijke gezondheid voorop. We schenken daarom ook aandacht aan factoren in uw leefomgeving die psychische klachten kunnen veroorzaken.

Diensten

Kleine chirurgische ingrepen

In onze huisartsenpraktijk voeren we ook kleine chirurgische ingrepen uit. Denk hierbij aan kleine operaties aan teennagels, wratjes en vetbultjes. Het voordeel van een ingreep laten uitvoeren bij de huisarts is dat u niet doorverwezen hoeft te worden naar een kliniek. Bij ons kost het uitvoeren van zulke ingrepen minder tijd en het gebeurt uiteraard net zo nauwkeuring als in een praktijk die gespecialiseerd is in chirurgie.

Echografie

Wij zijn gespecialiseerd in echografie. De meest voorkomende onderzoeken met behulp van echografie kunnen tegenwoordig binnen onze praktijk worden verricht. Afhankelijk van de klachten hoeft u voor een echo onderzoek van de buik  meestal niet meer naar een ziekenhuis. Dokter ten Doeschate en dokter de Haas zijn gecertificeerd als echoscopist en voeren deze echo’s uit.

Gynaecologie

Onze beide huisartsen zijn bekwaam in het plaatsen van spiralen en implanon-staafjes. Ter controle maken we vaak nog even een echo zodat u zeker weet dat u zeker bent van een goede bescherming. Ook voor verder advies over anticonceptie kunt u een afspraak maken bij onze artsen.

Reizigersadvies

Gaat u binnenkort op reis? Ook dan helpen we u bij Huisartsenpraktijk Rapenland graag. Heeft u gedacht aan de nodige vaccinaties of andere maatregelen? Wij bieden u tijdens een eerste consult een reizigersadvies waarna wij de vaccinaties ook daadwerkelijk bij u (kunnen) zetten. Na een bezoek aan onze praktijk kunt u met een gerust hart vertrekken.

Bevolkingsonderzoek Zuid

Bevolkingsonderzoek Zuid is een screeningsorganisatie die in opdracht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), het bevolkingsonderzoek borstkanker, baarmoederhalskanker-, en -darmkanker organiseert in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Het doel is om deze vormen van kanker in een zo vroeg mogelijk stadium op te sporen, waardoor er grotere kans is op genezing.
Hier leest u meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker, het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker en het bevolkingsonderzoek darmkanker. De contactgegevens van de informatielijnen van de drie bevolkingsonderzoeken vindt u hier.

Deelname aan de bevolkingsonderzoeken is gratis en vrijwillig. Heeft u klachten? Neem dan altijd contact op met uw huisarts.

Telemonitoring en thuismetingen

Thuismetingen

Soms kan het prettig zijn om uw thuismetingen van bijvoorbeeld uw bloeddruk of glucose waarden door te geven aan uw zorgverlener. Wilt u uw thuismetingen aan ons doorgeven? Ga dan naar de pagina Patiënten portaal ‘Uw Zorg online’ via dit patiënten portaal .

Telemonitoring

Huisartsenpraktijk Rapenland biedt de mogelijkheid om de volgende soorten telemonitoring (thuis) te laten verrichten:

  • 24-uurs bloeddrukmeting
  • Holter ECG
  • Glucosemetingen